ספרים ופעילויות
סיפור על טיול של ארנב וחתול

מאת: מירק שניר / איירה: אליאור שניר / הוצאת הקיבוץ המאוחד

חולקו כ-25,000 עותקים בשנת תשע"ט

האוכל של חתול לא טעים לארנב, וחתול לא מצליח ללעוס את האוכל של ארנב. האם הטעם השונה ימנע מהם להיות חברים? סיפור על חברוּת מיוחדת מאת סופרת הילדים האהובה מיריק שניר.

פעילות בחיק המשפחה English / русский

ארנב וחתול מבקשים לבלות יחד אבל מגלים שההבדלים ביניהם מקשים על הבילוי המשותף.  האם שניים כל כך שונים יכולים להיות חברים?

פעילות בחיק המשפחה

פעילות במעון

האם חברים צריכים לאהוב את אותם הדברים? האם תמיד יש להם אותן יכולות? הסיפור על הארנב והחתול הוא הזדמנות להכיר את הטעם האישי והיכולות השונות של ילדי הקבוצה, ולשוחח על ...

פעילות בגן

גלריה

להדפסה / הורדה של הפעילות לצוות המעון לחצו כאן

הצעות לצוות המעון

 

"חבר טוב" (אבות ב, ט)

האם חברים צריכים לאהוב את אותם הדברים? האם תמיד יש להם אותן יכולות? הסיפור על הארנב והחתול הוא הזדמנות להכיר את הטעם האישי והיכולות השונות של ילדי הקבוצה, ולשוחח על הדברים שמחברים אותנו יחדיו.

 

קוראים יחד

  • ילדה ארנבת וילד חתול: כדאי לחלק לילדים את הספרים ולאפשר להם להתבונן מקרוב באיורים. מה נמצא בחזית הבית של הארנב ואיך נראה ביתו של החתול? מה רואים בנוף הטיול שלהם? האם הילדים שמו לב שהארנב והחתול הם בעצם ילדה וילד מחופשים?

 

  • משמיעים קולות, עושים פרצופים: תוכלו להכין כתרים, אוזניים וזנב, או תחפושות של ארנב וחתול ולהמחיז יחד את הסיפור. כדאי לתרגל את הבעות הפנים של הארנב והחתול כשהם לא מצליחים לאכול את המאכל של האחר, ולחזור יחד על קולות האכילה – "קחס, קחס, קחס, קחס" כשנוגסים בגזר, "שלק, שלק, שלק, שלק" בליקוק השמנת.

 

  • חברים טובים: אפשר לחשוב יחד על המשך הסיפור. מה עוד אוהבים הארנב והחתול לעשות יחד? איך מבלים ילדי הקבוצה יחד? מה עושים כשהיום נגמר והשמש שוקעת?

 

מאחלים לכם קריאה נעימה וחברות טובה!

 

 

רעיונות לשילוב הספר בגן

  • "בוא אמור שלום!" הסיפור נפתח במפגש בין שניים. אפשר לשחק יחד משחק מפגשים: שימו מוזיקה קצבית ותנו לילדים לנוע בחופשיות בחדר. כשהמוזיקה נעצרת נעמדים מול בן זוג, מביטים בעיניים, מחייכים ואומרים "שלום"! משחקים מספר פעמים. בכל עצירה של המוזיקה נעמדים מול חבר אחר.
  • "עושים פרצוף": איזו הבעה יש לי על הפנים כשאני טועמת משהו מתוק? ומשהו חמוץ? הציגו בפנטומימה את הביטויים "טעים לי", "לא טעים לי", ו-"שבעתי!"
  • משהו ששנינו אוהבים: הילדים מתחלקים לזוגות. כל זוג בוחר יחד משחק מהמעון שהם אוהבים לשחק יחד. אפשר לצלם את הילדים ולהציג את התמונות על לוח קיר.
  • גב אל גב: החתול והארנב בסיפור עומדים גב אל גב כאשר הם נעלבים, ואז מסתובבים זה אל זה. אפשר לשחק משחק "גב אל גב". מתחלקים לזוגות. כשמכריזים "נעלבתי!" הילדים מפנים גב זה לזה ומרימים כתפיים (תנועה של "לא רוצה"), וכשמכריזים "חברים טובים!", הילדים פונים זה אל זה ומחייכים.
  • הפכים: הארנב אוהב לאכול גזר קשה, החתול אוהב ללקק שמנת רכה. בעזרת צעצועים, מאכלים או כרטיסיות אפשר לעסוק בהפכים: גדול וקטן, קשה ורך, גבוה ונמוך... תוכלו גם להתנסות בהפכים בתנועה: לצעוד לאט ומהר, קדימה ואחורה, ללכת בגב זקוף או כפוף...
  • מה טעים לי? בשיתוף ההורים תוכלו ליצור ספר מתכונים של ילדי המעון: לכל ילד יוקדש עמוד עם תמונה ומתכון של המאכל האהוב עליו. הספר יכול להתאים כמתנת סוף שנה.

להדפסת/הורדת ההצעות להורים לחצו כאן

הורים יקרים,

ארנב וחתול מבקשים לבלות יחד אבל מגלים שההבדלים ביניהם מקשים על הבילוי המשותף.  האם שניים כל כך שונים יכולים להיות חברים?

חבר טוב (אבות ב, ט)

לא תמיד חבר טוב הוא מי שדומה לנו ומסכים איתנו בכל דבר. לפעמים אנחנו דומים לחברינו ולפעמים אנחנו משלימים זה את זה. החתול שבספר לא מסוגל לנגוס בגזר כי אין לו שיניים חדות. לארנב אין לשון ארוכה ללקק את השמנת שכלל לא טעימה לו. אבל למרות ההבדלים ביניהם מוצאים השניים את הדרך להיות חברים, לטייל וליהנות יחד.

 

 

 

פעילות בחיק המשפחה !

  • האם שמתם לב שהמאיירת בחרה לאייר את החתול והארנב בסיפור כילדים מחופשים? האם גם ילדיכם אוהבים להתחפש? תוכלו לחבוש אוזניים, להצמיד זנבות ולצאת יחד לטיול.
  • אפשר לחפש את הדפים שבהם הארנב והחתול אוכלים. אילו צלילים משמיעות החיות בזמן שהן אוכלות? נסו להקשיב לצלילים שנשמעים כשאנחנו שותים מקשית, מלקקים גלידה או אוכלים תפוח.
  • תוכלו להמחיז את הסיפור באמצעות בובות של ארנב וחתול. ניתן גם להכין את הדמויות משאריות בדים או גרביים ישנים.
  • האם כל בני המשפחה אוהבים לאכול את אותם מאכלים? מי שותה מבקבוק, מי לוגם קפה חם מספל? כדאי להציע לילדיכם להתנסות מדי פעם במאכלים שונים. האם הם אהבו אותם? זכרו, על טעם וריח אין להתווכח!
  • תוכלו להזמין חבר חדש הביתה ולמצוא פעילות שתשמח את שני החברים: טיול, ציור, בנייה או אולי קריאה משותפת של הסיפור.