
סופר הילדים האהוב, ע. הלל, בסיפור משעשע על ארנב שאיבד את זנבו ועל מסע החיפושים אחריו. קלאסיקה ישראלית באיור חדש.
סופר הילדים האהוב, ע. הלל, בסיפור משעשע על ארנב שאיבד את זנבו ועל מסע החיפושים אחריו. קלאסיקה ישראלית באיור חדש.
סופר הילדים האהוב, ע. הלל, בסיפור משעשע על ארנב שאיבד את זנבו ועל מסע החיפושים אחריו. קלאסיקה ישראלית באיור חדש.
פעילות בחיק המשפחהאיפה הזנב? הוא היה שם כל הזמן! הסיפור המשעשע על הארנב שאיבד את זנבו מעודד חיפוש ומציאה, גילוי וחקר - נושאים המעסיקים ילדים רבים בגיל הצעיר. בעקבות הסיפור נפתח חלון ...
פעילות בגןלגרסה להדפסה לחצו כאן
הצעות לפעילות במעון
איפה הזנב? הוא היה שם כל הזמן!
הסיפור המשעשע על הארנב שאיבד את זנבו מעודד חיפוש ומציאה, גילוי וחקר - נושאים המעסיקים ילדים רבים בגיל הצעיר. בעקבות הסיפור נפתח חלון לשיחה עם ילדי המעון, המגלים גם הם את גופם ואת יכולות התנועה שלהם.
קוראים יחד
* כדאי לקרוא את הסיפור בקבוצות קטנות, כשהילדים יושבים לצידך, ולאפשר להם לעיין מקרוב באיורים.
* מצאו את הזנב! הזנב של הארנב מופיע לאורך הספר, ורק הארנב המצחיק לא מוצא אותו. האם הילדים יכולים למצוא אותו בכל עמוד? היכן הוא?
* התאמת הבעות פנים לרגש- כשמקריאים את הסיפור כדאי להתאים את נימת הקול לרגשות המשתנים של הארנב. איך הוא נשמע כאשר הוא עצוב? מודאג? מופתע? הילדים יכולים להשתתף גם הם בנימה ובהבעות פנים.
להורדת/הדפסת ההצעות להורים לחצו כאן
הורים יקרים,
איפה האף? איפה הידיים? ואיפה הזנב?... רגע, רגע, למי יש זנב? מסע חיפוש של הארנב אחר זנבו מסתיים בתרועת ניצחון כאשר נמצאת האבדה.
לחפש ולמצוא
פעמים רבות ילדים נקשרים לצעצוע או לשמיכה אהובה, ומצטערים כשהם הולכים לאיבוד. הם מחפשים ומחפשים ולעיתים, דווקא לאחר שהתייאשו והזילו דמעה, האבידה נמצאת ממש מתחת לאף, ובמקרה של הארנב - ממש בקצה הגב.
אנו מאחלים לכם קריאה מהנה!
_____________________________________________________________
ע. הלל (1926-1990)
ע. הלל (הלל עומר) נולד בקיבוץ משמר העמק בשנת 1926. היה סופר, משורר ואדריכל נוף. בשיריו הוא הרבה לכתוב על הטבע, הנוף ובעלי חיים. דורות של ילדים בישראל גדלו על יצירותיו, וביניהן "סיפורי הדוד שמחה", "מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה", "יוסי ילד שלי מוצלח" ועוד רבים וטובים. ע. הלל כתב שירה ופרוזה גם למבוגרים. הוא זכה בפרסים רבים על יצירותיו. הוא נפטר בשנת 1990.
_____________________________________________________________
מה ארנב אוהב לאכול? גזרים, כמובן! אתם מוזמנים להכין עוגת גזר טעימה במיוחד:
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
2 גזרים בינוניים מגורדים דק
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית סודה לשתייה
כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 25-20 דקות. בתום האפייה נועצים קיסם בעוגה ובודקים האם הוא יבש כשמוציאים אותו.
- יושבים ביחד במטבח,
אוכלים,
מתחבקים
ונהנים.