
ספרהּ האהוב של נירה הראל מתאר באופן משעשע את הניסיונות השונים של נעם הפעוט לבטא את רצונותיו ואת מאמציו של אבא לפרש אותם. בני משפחה, גדולים כקטנים, יזדהו עם גיבורי הסיפור, עם קשיי התקשורת ביניהם ועם כוחו של חיבוק חם ועוטף.
ספרהּ האהוב של נירה הראל מתאר באופן משעשע את הניסיונות השונים של נעם הפעוט לבטא את רצונותיו ואת מאמציו של אבא לפרש אותם. בני משפחה, גדולים כקטנים, יזדהו עם גיבורי הסיפור, עם קשיי התקשורת ביניהם ועם כוחו של חיבוק חם ועוטף.
לא רק לפעוטות קשה לבטא את עצמם. כל אחד בוודאי מכיר את תחושת התסכול כאשר לא מבינים אותו. ומי לא יזדהה עם אבא בניסיונותיו להבין את נועם? הסיפור מזמֵן לכל המשפחה חוויה של ...
פעילות בחיק המשפחהפעוטות לא תמיד מצליחים לבטא את רצונותיהם במילים, ולעתים קרובות אנחנו, המבוגרים, מתקשים להבין אותם. בעקבות הסיפור כדאי לחשוב על ילדי הקבוצה שלך, על אותם הילדים ...
פעילות בגןלהדפסת ההצעות לפעילות בגן לחצ/י כאן
פעוטות לא תמיד מצליחים לבטא את רצונותיהם במילים, ולעתים קרובות אנחנו, המבוגרים, מתקשים להבין אותם.
בעקבות הסיפור כדאי לחשוב על ילדי הקבוצה שלך, על אותם הילדים שבוכים תכופות, על אלה שמצליחים לבטא את עצמם במילים ברורות, ועל "השתקנים" בקרב הפעוטות שלעתים רחוקות מבקשים משהו בקול. כיצד את מתאימה את התקשורת וההיענות שלך ליכולות ולצרכי הילדים השונים בקבוצתך?
הורים רבים חוששים שצוות המעון לא יבין את ילדיהם, ולא ירגיש את מצוקתם. הספר "את זה!" מעניק לך הזדמנות להרגיע את ההורים, אפילו לצחוק יחד, ולשתף אותם בחוויות יומיומיות במעון שמדגימות את היכולת שלך להבין ולתקשר עם ילדיהם.
הסיפור גם נותן לגיטימציה לתחושות של תסכול, הן של הילדים והן של המבוגרים, במצבי בכי. כדאי להיזכר בניסיונות הרבים של אבא של נעם. מה דעתך על התנהגותו? עד כמה הוא מוכן "ללכת רחוק" כדי לרצות את בנו, עד גילוי הפתרון של מגע, חיבוק והנאה הדדית?
לפני שקוראים את הספר בקבוצה...
כדאי לחשוב יחד עם כל חברות הצוות: עם כמה ילדים רצוי לקרוא את הסיפור? האם כל ילד יחזיק ביד עותק של הספר? כמה פעמים תקראו את הסיפור במעון? אלו חפצים יעזרו לך להמחיש את העלילה, אלו תחפושות ואביזרים כדאי להוסיף לפינת הבית? איך תשלבי את ספרי ספריית פיג'מה לקטנטנים בתכנית העבודה ומטרות חינוכיות במעון, במסגרת חינוך לאוריינות, התייחסות זהירה ומכובדת לספרים, עיון מקרוב באיורים, פינת הספר וכד'?
הסיפור והאיורים של יוסי אבולעפיה מזכירים לכולנו את הערך של חוש הומור בהפגת מתח במצבי תסכול - וכמובן גם, את כוחו של חיבוק אוהב!
לא רק לפעוטות קשה לבטא את עצמם. כל אחד בוודאי מכיר את תחושת התסכול כאשר לא מבינים אותו. ומי לא יזדהה עם אבא בניסיונותיו להבין את נועם? הסיפור מזמֵן לכל המשפחה חוויה של שיתוף, צחוקים והבנה הדדית.
כיצד יוצרים שפה משותפת עם ילד? הפסוק במשלי מייעץ להורים לחנך כל ילד בדרך המתאימה לו, וכך לעזור לו למצוא את מקומו המיוחד בעולם גם בחייו הבוגרים. אבא של נועם עושה מאמצים רבים ונוגעים ללב להבין את בנו, וסופו של הסיפור מכַוון אותנו לתשתית הקשר בין הורים וילדים: חיבוק, אהבה וחיבור הדדי.
אין כמו חוש הומור כדי להפיג מתח במצבי תסכול. בפעם הבאה שתתקשו להבין את ילדיכם, נסו להיזכר יחד בסיפור "את זה!": בהומור של אבא ובאיורים המצחיקים. ואולי כשילדיכם מבקש "את זה",חיבוק אוהב יעזור גם לכם?
אנחנו מאחלים לכם קריאה מהנה!