ספרים ופעילויות
אני יכול לעזור

כתב ואייר: דייויד קוסטלו // הוצאת כנרת

חולק במעונות בשנת תשע"ו ב 11,500 עותקים

כולנו יכולים לעזור זה לזה, קטנים כגדולים. בספר מרהיב עין עוקבים הקוראים אחר שרשרת הנתינה והקבלה שמתגלגלת בין החיות השונות. בעקבות הקריאה הורים וילדים מוזמנים לשוחח על הערך של עזרה הדדית ולתרגל אותה יחד.

פעילות בחיק המשפחה English / русский

חינוך לאמפתיה ורגישות לרצונות הזולת מתחיל בחוויות יומיומיות קטנות בחיי הבית ובמעון.

פעילות בחיק המשפחה

פעילות במעון

כולנו יכולים לעזור זה לזה, קטנים כגדולים. כל דף בספר מזמן לקוראים הפתעה חדשה ומדגים את היופי שבשרשרת הנתינה והקבלה. איורי הספר המרהיבים משלימים את הטקסט הפשוט ...

פעילות בגן

גלריה

כשכיתת הבוגרים במעון נעמת השיטה ביבנה קיבלו החודש את הספר "אני יכול לעזור", חברות הצוות ידעו בדיוק מה הן רוצות לעשות. הן...
- הכינו לילדים פינה עם תפאורה של ספארי, כמו בסיפור
- קראו את הספר עם הילדים בקבוצות קטנות
- הצוות והילדים המחיזו את הסיפור
- שילבו את הסיפור בחינוך לאמפתיה ולהבנת האחר, תוך עידוד מעשי עזרה ונתינה
- לאורך היום הילדים המשיכו להמחיז בפינת הספארי את העזרה ההדדית בין החיות בסיפור, גם ללא תיווך המטפלות.
תודה רבה למנהלת דורית ולאחראית כיתה ענת, על עשייה מבורכת בעקבות הסיפור ועל שיתוף התמונות!

מעון נעמת השיטה ביבנה

להדפסת ההצעות לפעילות במעון לחצ/י כאן

אני יכול לעזור / כתב וצייר: דיויד היד קוסטלו

הצעות לפעילות לצוות המעון

 על הספר

כולנו יכולים לעזור זה לזה, קטנים כגדולים. כל דף בספר מזמן לקוראים הפתעה חדשה ומדגים את היופי שבשרשרת הנתינה והקבלה. ילדי המעון יפגשו בסיפור עולם בו בעלי חיים צעירים כמותם נקלעים לצרות, מתמודדים בעזרת אחרים, לא שוכחים להודות למי שעזר ו... חוזרים להורים המקבלים אותם בשמחה.

איורי הספר המרהיבים משלימים את הטקסט הפשוט ומזמינים את הילדים לעיין מקרוב בפרטים ולפתח כישורי הבנה ושיחה.

 "ואהבת לרעך כמוך" (ויקרא יט, יח)

ניצני אמפתיה ועזרה לזולת מופיעים כבר בגיל צעיר מאד, ומתפתחים עם השנים. בכל פעם שאת משבחת ילד שמביא לחברו מוצץ, מציינת לטובה ילדים שמשחקים יחד יפה, או מודה לילדה שעוזרת לך בסידור הכסאות, את מעצימה את יכולתם של ילדי הקבוצה להיות ערים לצרכיו של הזולת ולסייע לו.

אנו מקווים שהספר "אני יכול לעזור" יסייע לך בטיפוח אווירה של עזרה הדדית בקרב הילדים.

נשמח לשמוע כיצד שילבתם את הסיפור במעון שלכם.  קריאה מהנה!

רעיונות לשילוב הספר בגן

  • איך לספר את הסיפור >>> כדאי לקרוא את הסיפור כשהילדים קרובים מאד לתמונות הספר, בקבוצות קטנות על השטיח או סביב שולחן בפינת הספר.
  • אפשר להמחיש את הסיפור בעזרת בובות שמייצגות את החיות השונות שעוזרות זו לזו.
  • תוכלו להכין זנבות, קרניים ואביזרים אחרים בהתאם לחיות בספר ולהזמין את הילדים לשלב את הסיפור במשחק הסוציו-דרמטי במהלך היום.
  • בזמן קריאת הספר כדאי להזמין את הילדים להצטרף אלייך במשפטים הקצרים שחוזרים על עצמם: "אוי לא, אני לא יכול!", "אני יכול/ה!", "תודה!". בהמשך הילדים יוכלו לדקלם את הספר בקול, בעזרת האיורים והטקסט הפשוט.
  • בסוף הקריאה כדאי לחזור ולהצביע בתמונות על התכונות של החיות שמאפשרות להן לעזור זו לזו - למשל גובהה של הג'ירפה או המקור הדקיק של הציפור.
  •  כדאי להתבונן מקרוב בתמונה בסוף הספר, שבה מופיעות כל החיות יחד כקהילה בסיום. תוכלי לשאול את הילדים: איך הפילון יעזור עכשיו לברווזון ששוב הלך לאיבוד? ואיך הציפור תוכל לעזור לו למצוא את אימא? תוכלו גם לחזור ולחפש היכן כל אחת מהחיות הופיעה במהלך הסיפור.
  • שיר ושיחה על קבלה ונתינה >>> תוכלי להעשיר את הנושא של חברות ועזרה הדדית בשירי חברות ונתינה כמו "אצלנו בחצר", "אנשים טובים באמצע הדרך" "יש לי חבר", "חברים מכל מיני צבעים" ועוד.
  • אף אחד לא קטן מכדי לעזור או גדול מכדי להיעזר! עודדי את הילדים לשתף כיצד בביתם הם נעזרים ועוזרים לפי הצורך והיכולות שלהם. אפשר גם להיזכר יחד באירועים מחיי המעון: ילדה שעזרה לחפש מוצץ שאבד לאחד הילדים, ילד שביקש מחברתו עזרה בסגירת הרוכסן של המעיל ועוד.
  • תוכלי לבקש מההורים לרשום כיצד עזרו ילדיהם בבית, לשתף את הקבוצה במעשה ולהכין לוח קיר של "אני יכול לעזור!".  

English / русский

הורים יקרים,

כולנו יכולים לעזור זה לזה, קטנים כגדולים. כל דף בספר מזמן לקוראים הפתעה חדשה ומזכיר להם את היופי שבשרשרת הנתינה והקבלה.

"ואהבת לרעך כמוך" (ויקרא יט, יח)

חינוך לאמפתיה ורגישות לרצונות הזולת מתחיל בחוויות יומיומיות קטנות בחיי הבית ובמעון. כיצד נוכל לעזור לאנשים המקיפים אותנו? איך הם מסייעים לנו? הספר מזמין אותנו לשים לב לצרכים השונים של אנשים בעולם הסובב אותנו, ומספק הזדמנות נפלאה ליהנות מהתחושה הטובה בעקבות עזרה לאחר.

 

 

אנו מאחלים לכם קריאה מהנה ושיחה נעימה!

 

פעילות בחיק המשפחה !

  • "אוי, לא!" >> דייוויד הייד קוסטלו בחר לתאר את מצוקות החיות בתמונות. כדאי להתבונן יחד באיורים ולבקש מילדיכם להסביר במילים שלהם את הבעיות השונות. תוכלו לקרוא יחד את הסיפור, כאשר כל אחד בתורו אומר, "אוי לא!" ומסביר מהי מצוקתו, והשני עונה, "אני יכול לעזור!" ומתאר את הפתרון. אל תשכחו להודות זה לזה בכל פעם!
  • ממחיזים את הסיפור >> אפשר לבחור עם ילדיכם בובות או חיות פרווה ולהמחיז בעזרתן את הסיפור. אפשר גם להכין דמויות של החיות מבריסטול או מקרטון ביצוע, להצמיד אותן למקלות ארטיק ולהציג.
  • מעגל של נתינה >> ילדיכם בוודאי ישמחו לגלות שהברווזון הקטן שהלך לאיבוד בתחילת הסיפור, יכול לעזור אפילו לפיל הגדול! אף אחד לא קטן מכדי לעזור, ולעתים יש יתרון דווקא ליצורים קטנים. אפשר להיזכר יחד בפעם שילדיכם הקטנים עזרו לפתור בעיה של המבוגרים (למשל לחלץ חפץ שנפל מאחורי הספה או מתחת לשולחן).
  • כל אחד יכול לעזור >> בשגרת היומיום כל אחד, גדול כקטן, נזקק לאחרים וגם עוזר. כדאי לחשוב יחד מי האנשים שעוזרים לכם ביומיום – אחים, חברים, צוות המעון, שכנים. אפשר לייסד מסורת משפחתית שבה בארוחת הערב או לקראת השינה נזכרים יחד בעזרה שנתתם ושקיבלתם במהלך היום.
  • מה קורה בסוף הסיפור? >> כדאי לעיין באיור האחרון בספר ולנחש מה עושה כל חיה כדי לסייע לברווזון שהלך לאיבוד.